Hva spiser du før/under/etter trening

Kombinasjonen Herbalife og Ringer Drink - uslåelig oppskrift?

Hva spiser du før - under og etter trening ?

Du bør ha som regel at du tar minst en shake hver dag enten du trener eller ikke.

FROKOST.
Det er best å ta en shake i STEDEN FOR frokost. Herbalife Formula 1 ( F1) er et komplett sundt måltid og erstatter annen type mat. Denne shaken bør også inneholde Formula 3 proteinpulver. Normalt benytter jeg bare Formula 3 proteinpulver 1 gang om dagen på de dagene som er treningsfri. Tar jeg mer enn 1 shake pr dag tar jeg de andre uten proteinpulver.

Ønsker du konsekvent å spise 2 shaker pr dag, anbefaler jeg å erstatte frokost og lunch med Formula 1 shake. Ved å starte dagen med Herbalife Formula 1 måltidserstatning, så gjør du kroppen klar for dagen. Det viktigste av alt er at du sikrer deg et stabilt blodsukkernivå allerede fra dagens begynnelse.

Formula 2 multivitamin og Fiber og urtetabletter kan du bare følge anbefalt dose som står på boksene.

SÅ TIL DE DAGENE MED TRENING.

Det er viktig å opprettholde den rytmen dere har fra før med 1 eller 2 shaker pr dag. Når du trener MÅ du få i deg ekstra shake. Skal kroppen kunne yte ekstra, må den også få ekstra brennstoff. Den beste og reneste maten du kan gi kroppen er Formula 1 shake. På boksen på Formula 1 står det alltid at den blandes med lettmelk. I forbindelse med trening anbefaler jeg alltid at den blandes med andre drikker. I forhold til næringsinnholdet, så vil dette endre seg om du blander med annet en melk, men mange føler at melk lett gir slim i halsen ved trening. I alle fall er det slik for meg. Jeg blander derfor min Formula 1 i forbindelse med trening som oftest med 50% eplejuice og 50% vann. Bland med det du liker.

FØR TRENING.

Det er naturligvis helt avgjørende hvordan og hvor lenge du skal trene. I denne sammenhengen beskriver jeg en oppskrift som gjelder lange treningsturer, mer enn 2 timer eller tilsvarende konkurranser med en tilsvarende varighet.
Senest 2 timer før trening tar du en bolle med havregryn eller Axa kornblanding m/frukt og blander inn 2 store spiseskjeer med Herbalife Formula 1 shakemix ( F1). Jeg bruker da 100% ren eplejuice på dette og ikke melk eller vann. Ta gjerne på ekstra med rosiner og/eller tørket frukt.

Her får du i deg alt du trenger av mineraler og vitaminer + lange sunne karbohydrater, fett og proteiner. Dette gjør at du holder lenger under treningsturer/konkurranser.

UNDER TRENING.

Dersom treningssturen er så lang at det er normalt for deg å ha med deg mat, brødskiver, banan eller lignende, skal du heretter bytte ut dette med Formula 1. Under trening anbefaler jeg at du bruker dobbel mengde med væske. Det vil si 500 ml væske og 2 toppede spiseskjeer med Formula 1. Dette er passe for en treningstur på 2 – 3 timer. Varer turen lenger må du ha med deg flere flasker. 1 flaske for hver time utover dette.

Husk at dette ikke erstatter den karbodrikken du har med. Dette erstatter KUN maten. Du MÅ ALLTID ha med rikelig med karbodrikke og vann i tillegg.

USLÅELIG OPPSKRIFT.
Vi har nå testet ut en mix, som virker helt uslåelig, utprøvet og finjustert i samarbeid med Rune Høydahl.
Oppskriften er som følger:
Flaske på 750 ml

1. Fyll opp 1/2 del med 100% eplejuice (ikke Nektar) og bland i det karbopulveret du bruker i henhold til beskrivelsen på pakken/boksen for en flaske på 0,75 ml.
Herbalife har ennå ikke karbopulver i salg i Norge, så i mellomtiden får du bruke Maxim, XL1 eller lignende.

2. 1/2 del med utblandet Ringer Drink.

3. Ta 2 stk toppete spiseskjeer med Formula 1 vanilje eller den smaken du liker best.

4. Ta 2 stk teskjeer med Thermojetics instant urtete.

5. Rist skikkelig !

Drikk dette etter 1 time ut i treningen, 1 slurk hvert 10 min. gjennom treningsøkten eller konkurransen. Ha med nok flasker.

Jeg har i det siste testet ut Ringer drink. Jeg har da benyttet Ringer Drink ferdig utblandet i stedet for vann. Ønsker du mer kunnskap om Ringer, se nettstedet: http://engros.nordicfitness.no/ringerdrink

Ringer får du kjøpt i stadig flere sportsbutikker. Se også forhandlerliste inne på nettstedet ovenfor.

ETTER TRENING.

Her kommer det aller aller viktigste. Senest 30 minutter etter trening MÅ du få i deg en shake med 3ss. Formula 1 og 2ss. Formula 3 proteinpulver. Dersom du deltar i konkurranser eller ikke kommer deg hjem innen 30 minutter, bør du ha dette med deg i sekken/bilen eller noen kan ta det med til deg.

Det er helt avgjørende for kroppens evne til å restituere seg at du får i deg optimal næring så snart som mulig etter trening/konkurranser. Herbalife Formula 1 er det mest optimale måltidet du kan gi kroppen. Den vil derfor restituere seg raskt, det vil si bygge opp alt som kroppen bryter ned under trening/konkurranser. I kombinasjon med vitaminer, urter og vegetabilsk protein gir Formula 1 det meste av det kroppen trenger av vitaminer, mineraler og antioksydanter.

En time etter shaken bør du spise deg skikkelig mett.